Truffelkaas voor Kerst

Truffel en Kerst, een betere combinatie bestaat niet, toch? Er zijn een paar Kerstklassiekers die tijdens de Feestdagen niet mogen ontbreken en truffel is er daar één van! Truffel, ook wel het ‘zwarte goud’ genoemd, is een exclusief product en wordt gezien als luxe. Tijdens de Feestdagen willen we altijd extra uitpakken en daarom past dit product daar perfect bij.

Truffelkazen

De zwarte truffel is zeer geschikt om te verwerken in kaas. Wist je dat wij diverse soorten truffelkazen in ons assortiment hebben? Leuk om toe te voegen aan je assortiment voor de Feestdagen. Wij zetten de kazen graag voor je op een rijtje:

Bio Truffo: De Bio Truffo is een biologische kaas uit De Hoeksche Waard met vegetarisch stremsel. In deze romige kaas zitten stukjes Italiaanse zwarte biologische truffel. De intense smaak van truffel, gecombineerd met het romige karakter van deze kaas maakt dat dit een ware delicatesse is.

Villa Truffo: Villa Truffo is een gethermiseerde kaas met Italiaanse zwarte truffel in het zuivel. De zwarte truffels komen uit de Italiaanse bossen van Monti Sibillini. De combinatie Hollandse kaas van de boerderij en de intense smaak van zwarte truffel is uitmuntend!

Villa Chèvre Truffo: Het kruidenkaasje Villa Chèvre Truffo is een romige geitenkaas. De combinatie van gethermiseerde geitenmelk en de zwarte Italiaanse truffel maakt het een zeer exclusieve en smaakvolle kaas. De rijpingstijd van circa 8 weken zorgt ervoor dat het zuivel van de kaas lekker zacht en smedig blijft en de smaak heerlijk romig is.

Chevretta Excellent Truffel: Deze zachte geitenkaas is nog veel zachter en romiger dan je gewend bent van de Chevretta geitenkazen. Dit komt door de speciale receptuur van deze zachte geitenkaas. Met een toevoeging van Italiaanse zwarte truffel.

Duo brie Truffel: Romige witte brie met zwarte truffel. De brie is bereid met gepasteuriseerde koemelk. In het midden van de brie zit een heerlijke crème van truffel. Een echte luxe genietkaas

Le Truffadou: Dit Franse kaasje is bereid met zowel rauwe koemelk als rauwe geitenmelk. De romige smaak in combinatie met de truffel is een genot in je mond. Het kaasje is stevig van smaak. Doordat de melk niet verhit is, leven de bacteriën in de kaas nog. Dit zorgt voor een uitgesproken smaak.

 

Pecorino Moliterno Tartufo: Een schapenkaas met truffel. De rijke smaak van zwarte truffel in combinatie met de romigheid van de schapenkaas is uitmuntend. Een prachtige harde schapenkaas met mooie zwarte aderen van de truffel.

Le Petit Doruvael Truffel: Le Petit Doruvael Truffel is een zeer smaakvolle kaas van Nederlandse bodem. De smaak is lekker romig en zacht met een zeer aangename smaaksensatie dankzij de truffel. Een gewassen korstkaas die lijkt op een trappistekaas. De Petit Dorueval wordt bereid door de Familie Vlooswijk uit Montfoort.

Queso de Oveja Truffle: Een truffelkaasje bereid met schapenmelk. Circa 15 weken gerijpt, dus nog lekker romig en zacht. De toevoeging van zwarte truffel geeft de Queso de Oveja een intense smaak.

 

Tartu: Tartu is een hele romige Italiaanse kaas met een zacht zuivel. De Tartu heeft een licht ziltig karakter. De kaas heeft een gewassen korst en de toevoeging van zwarte truffel zorgt voor een uitgesproken, aardse smaak. De stukjes zwarte truffel zijn direct aan de melk toegevoegd tijdens het kaasmaken.

 

 

Gorgonzola a Tartufo de la Crème: Gorgonzola a Tartufo de la Creme is een gorgonzola zonder korst. Een echte verwennerij uit Lombardia in Italië. Dit is goed te gebruiken in gerechten, als dessertkaas of gewoon lekker op een toastje.

Wijn bij truffelkaas

Je kunt bovenstaande kazen heerlijk verwerken in een mooie truffelrisotto, kaasfondue of een truffelpasta. Maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor je borrelplank. Hoe je de truffelkaas ook gaat eten, het is belangrijk dat je een goede keuze maakt als het gaat om de wijn die je erbij drinkt.

Pinot Noir

Een goede keuze bij truffelkaas of truffelgerechten is een wijn met Pinot Noir. Zowel de truffel als de Pinot Noir bevat aardse tonen wat het een perfecte match maakt: Greg & Juju Grenache Rosé.

Chardonnay

Een mooie volle rijke Chardonnay past ook erg goed bij de smaak van truffel. Het ronde komt namelijk terug in de truffelsmaak, waardoor het goed bij elkaar past: Bio Ortiga Blanco & Vieille Grange Chardonnay.  

Meer tips over wijn & spijs combinaties

Lees dit blogbericht voor meer tips over wijn & spijs combinaties.

Gepubliceerd op 13-12-2022