De dagen worden korter, het wordt kouder buiten en de Feestdagen komen dichterbij. Het is tijd om gezellig met elkaar binnen te zitten en wel onder het genot van een mooie wijn en lekkere kaas, natuurlijk. En welke kazen passen er nu perfect bij deze tijd van het jaar? Precies, onze truffelkazen!
Hollandse truffelkaas
De kazen die we graag willen uitlichten zijn onze overheerlijke truffelkazen van eigen bodem. We hebben een biologische variant; Bio Truffo en een niet-biologische variant, namelijk de Villa Truffo. Beide kazen gemaakt van koemelk. Circa 8 weken hebben ze liggen rijpen in ons pakhuis. De zachtheid van het zuivel van deze kazen is heerlijk. En dat in combinatie met de toegevoegde stukjes zwarte Italiaanse truffel is onovertroffen! De Bio Truffo is ook geschikt voor vegetariërs, aangezien die bereid is met vegetarisch stremsel.
Kaasmakers
Bio Truffo
De prachtige biologische truffelkaas is afkomstig uit de Hoeksche Waard (Holland). De kaasmaker Biostee is een biologische akkerbouw- en groenteteeltbedrijf, gerund door 3 boeren. Hier worden biologische kazen bereid met liefde en ambacht en dat proef je.
Villa Truffo
Onze Villa Truffo kaas is een boerderijkaas die gemaakt is door de familie Verweij uit Polsbroek. Drie broers Verweij runnen dit familiebedrijf. Van de melk van circa 400 koeien wordt er dagelijks kaas gemaakt. Met name de kruidenkazen zijn echt hun specialiteit. Maar ook kunnen ze prachtige grote boerenkazen maken. Wist je dat we deze kaas ook hebben in een variant van geitenmelk in plaats van koemelk? Dat is de Villa Chèvre Truffo.
Prijswinnaar
Dat de Bio Truffo een heerlijke delicatesse is, blijkt wel uit de gewonnen prijzen. Deze luxe truffelkaas heeft al meerdere prijzen op zijn naam staan. Op de International Cheese & Dairy Awards is de Bio Truffo meerdere keren bekroond met Awards, zowel Goud en Zilver als Brons. Maar ook heeft deze kaas de ‘Highly Commended’ Award op zijn naam staan.
Koken met truffelkaas
Je kunt de truffelkazen heerlijk serveren in blokjes op een kaasplankje met een goed glas wijn. Meer heb je niet nodig! Maar wist je dat deze kazen ook zeer geschikt zijn om te verwerken in gerechten? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om ze te verwerken in een heerlijke truffelrisotto! Ook erg lekker om te serveren tijdens de Feestdagen.
Buitenlandse truffelkazen
Naast deze Goudse truffelkazen hebben we ook diverse truffelkazen uit het buitenland. We zetten ze graag even voor je op een rijtje.
- Duo Brie Truffel; Brie met truffel! Wat een heerlijke combinatie: Romige witte brie met zwarte truffel.
- Gorgonzola A Tartufo de la Crème; Romig Gorgonzola kaas zonder korst met zwarte truffel.
- Mozzarella di Buffalo Tartufo; Mozzarella gemaakt van buffelmelk met stukjes Italiaanse zwarte truffel.
- Truffadou; Delicatesse met truffel. Gemaakt van rauwe koemelk en geitenmelk.
- Pecorino Moliterno Tartufo; Prachtige harde schapenkaas met mooie zwarte aderen van de truffel.
- Queso de Oveja Truffo; Spaans kaasje bereid met schapenmelk. Toevoeging van zwarte truffel geeft deze kaas een intense smaak.
- Tartu; Romige Italiaanse kaas met zwarte truffel. Uitgesproken van smaak.
Wil jij meer weten over deze kazen? Neem gerust contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over!