Vakantie in eigen achtertuin

Vakantie in Tuinesië

Deze zomer zijn veel zomervakanties gecanceld en wordt de vakantie dus voornamelijk in eigen tuin gevierd. Het is natuurlijk heel erg balen dat je geplande vakantie niet doorgaat, maar probeer het zonnig in te zien. Het heeft ook voordelen! We geven je graag wat tips mee voor een heerlijke vakantie in je eigen achtertuin.

Je achtertuin helemaal vakantieklaar 

Nu je niet op vakantie gaat en ook alle andere activiteiten niet door kunnen gaan, houd je tijd (en geld) over! Hoogtijd dus om je tuin helemaal vakantieproof te maken. Zorg ervoor dat er voldoende groen is in je tuin. Dit zorgt namelijk voor een tropisch gevoel. Dit kan je vrij eenvoudig doen door middel van het kopen van mooie (hang)planten. Plaats de planten in potten, in de grond in je tuin of in een plantenrek. Daarnaast wil je natuurlijk ook wel kunnen relaxen. Een hangmat of schommelstoel is hierbij perfect!

Zoek de verkoeling op

Het kan in de zomer erg warm worden. Het is dus belangrijk dat je ook de verkoeling kan opzoeken. Plaats bijvoorbeeld een opblaaszwembadje in je tuin of zorg ervoor dat je een stukje schaduw heb door middel van een parasol. Heb je in jouw tuin geen plek voor een zwembadje? Dan kun je ook een bak met koud water neerzetten om je voeten verkoeling te geven!

Geniet van lekker eten 

Maar bij een fijne vakantie hoort natuurlijk ook genieten van heerlijk eten. Als je ‘s middags in je hangmat ligt te relaxen of als je aan het picknicken bent op je grasveldje wil je natuurlijk wel wat lekkers eten. Kies dan voor onze heerlijke zomerkaasjes, zoals de frisse kruidenkaasjes van Villa. Snijd er kleine blokjes van en stop ze in de Weydeland Koeltas. Op deze manier blijft de kaas lekker koel en kun je er optimaal van genieten. Maak het helemaal af met een lekkere kaasdip, een wijntje en Griekse Tzatziki.

Koken in de tuin

Tip: Zorg ervoor dat je een barbecue of skottelbraai heb, zodat je lekker buiten je eten kunt klaarmaken. We hebben verschillende lekkere recepten met kaas voor op de barbecue! Ga bijvoorbeeld voor een stoere hamburger met kaas en serveer daarbij een pull apart kaasbrood. Heb je geen barbecue en wil je toch het echte vakantiegevoel beleven in je achtertuin? Ga dan voor deze (Pittige) kaas broodstokken! Heel erg leuk om te doen en het is nog lekker ook.

Wil je graag receptenkaarten van 1 van onze recepten ontvangen? Zodat je ze kan weggeven in je winkel bij een bepaalde kaas? Dat kan! Vraag ernaar bij onze marketingafdeling.

 

Gepubliceerd op: 29 juni 2020