Gezellig aan de Raclette
De Raclette kaas behoort tot de favoriet van de wintermaanden. Dit is een heerlijke smeltkaas die je warm maakt met je raclette apparaat. Heb je geen raclette apparaat? Gebruik dan een gourmetstel. Snijd een plakje raclette kaas van ca. 0,5 cm dik en doe het in het pannetje, laat het smelten en serveer het met bijvoorbeeld gepofte aardappel. Het leukste is natuurlijk met z’n allen rondom de tafel, het raclette apparaat op tafel en je eigen pannetje over je stokbroodje, aardappel of groente gieten.
Maar je kunt de Raclette kaas ook perfect verwerken in een lekker recept. Laat je inspireren door deze recepten:
Racletten maar!
Lekker tafelen met kaasfondue
Kaasfondue is een absolute klassieker als het gaat om winterse gezelligheid. Dit Zwitserse gerecht heeft zijn weg gevonden naar de huiskamers van velen, en dat is niet zonder reden. Het principe is simpel: gesmolten kaas, vaak gemengd met witte wijn en een scheutje kirsch (kersenbrandewijn), wordt geserveerd in een fonduepan. Wat het zo bijzonder maakt, is de manier waarop iedereen samenkomt rondom de fonduepan om stukjes brood, groenten of aardappels in de gesmolten kaas te dopen. De rijke, romige smaak van de gesmolten kaas, gecombineerd met het knapperige brood, zorgt voor een heerlijke smaaksensatie. Het leuke aan kaasfonduen is dat je er alle kanten mee op kunt. Ga je voor een klassieke Zwitserse kaasfondue met onze bergkazen Mont Vélan, voor een milde fondue met Weydeland Kaas of maak je hem lekker kruidig met één van onze Villa kazen? Voor meer inspiratie; bekijk hieronder alle kaasfondue recepten op een rijtje:
Lees hier alle tips voor je perfecte kaasfondue.
Vacherin Mont d’Or van de BBQ
Vacherin Mont d’Or is een heerlijk seizoenskaasje en perfect voor de winterse dagen! Het is fascinerend hoe het zijn oorsprong vindt in de verminderde melkproductie van koeien in de wintermaanden en in sparrenhout wordt gerijpt. Het is echt een seizoenskaasje wat alleen van oktober tot en met maart verkrijgbaar is. Vacherin Mont d’Or is geweldig om zacht te laten worden en uit te lepelen. En wist je dat dit kaasje erg lekker is als je hem op de barbecue bereidt? Leuk voor een winterse BBQ! Zie hieronder het recept.
We wensen iedereen hele fijne en smaakvolle dagen toe!