Franse geitenkaas

Galletout is een boerenkaas gemaakt van rauwe, volle geitenmelk, met een zacht zuivel en een natuurlijke korst, geproduceerd door de kaasfabriek Le Bois d’Amalthée in Cazillac in het departement Lot in de regio Occitanie. De roomwitte korst is dun, gerimpeld en bedekt met fijn wit dons.

Het zuivel is zeer wit, kalkachtig en smeltend. In de neus ruikt Galletout naar melk en stro. In de mond is het een romige en zachte kaas met een zachte, frisse en pittige geitensmaak die na verloop van tijd karakteristieker wordt.

Productinformatie

Ingrediënten

Rauwe geitenmelk (FR), zout, zuursel, dierlijk stremsel

Allergenen

Melkeiwit, lactose

Vetgehalte

45+

Formaat

150 gram (verpakking per 6 stuks)

Artikelnummer

200236

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie
1061 kJ / 276 Kcal
Eiwit
20,0 g
Koolhydraten
< 1,5 g
Waarvan suikers
< 1,0 g
Totaal vet
22,0 g
Verzadigd vet
18,0 g
Zout
0,9 g