Hollandse kaas

Onze Hollandse kaas wordt gemaakt van de beste verse weidemelk. De koeien grazen op de uitgestrekte polders van Nederland. Deze grond is iets ziltig, wat weidemelk oplevert die van nature romiger is. Dit maakt dat Hollandse Gouda kaas bijzonder smeuïg en romig is.

Weydeland Kaas
Onze Weydeland kaas wordt bereid door CONO Kaasmakers uit de Midden-Beemster. Dit is een boerencoöperatie die samen met de boeren de lekkerste en eerlijkste kaas maken van de beste melk.

De Weydeland koeien lopen zodra het kan buiten in de weide (weidegang). Koeien die in de wei grazen vertonen meer natuurlijk gedrag, zitten lekkerder in hun vel en zijn daardoor gezonder. En dit proef je terug in de smeuïgheid van onze Weydeland kaas!

CONO kaasmakerij is in 2020 uitgeroepen tot meest duurzame kaasmakerij van Nederland. Het productieproces van CONO is klimaatneutraal. Dit houdt in dat melkwater zoveel mogelijk hergebruikt wordt en bij de aangesloten leden melkveehouders wordt opgewekte stroom afgenomen.

Weydeland 20+

De light kaas Weydeland 20+ verrast je qua smaak. Het vetgehalte in deze kaas is ca. 60% lager dan in 48+ kaas. Geschikt voor de consument die kiest voor een evenwichtige voeding. Vergeleken met andere 20+ kazen is de smaak van deze kaas veel rijker.

Weydeland Minder Zout

Weydeland Minder Zout is een 48+ kaas met circa 25% minder zout dan een reguliere Goudse kaas.

Schuitjes en pondjes

In ons assortiment hebben we diverse klein verpakkingen die leuk zijn om toe te voegen aan geschenkpakketten. Waaronder onze ambachtelijke pondjes, naturel of met een toevoeging, of onze schuitjes.