Geitenkaas

De lekkerste geitenkaas is bij ons verkrijgbaar.

Een voordeel van geitenkaas is dat deze lichter verteerbaar is dan kaas gemaakt van koemelk. Dat komt door de kleinere vetmoleculen in de geitenmelk. Hierdoor past geitenkaas perfect in een uitgebalanceerd voedingspatroon. Ook bevat geitenkaas veel vitamine A. Dit komt doordat de geiten alle caroteen (bevat oranje kleurstof) uit het voer omzetten in vitamine A. Dit verklaart ook de witte kleur van geitenkaas. Ook voor mensen met koemelkallergie is geitenkaas een uitkomst.

In ons assortiment vind je verschillende soorten geitenkaas. Zowel biologisch als gangbaar, van mager tot aan volvette kazen. Klik op onderstaande kazen voor meer informatie!

Chevretta geitenkaas

Chevretta is de lekkerste gangbare Hollandse geitenkaas. Dankzij een uitgebalanceerd voedingspatroon van speciale grassoorten, lijnzaad en stro is de melk altijd van constante hoge kwaliteit. Daardoor is Chevretta geitenkaas heel rijk van smaak en super smeuïg.

De naturel varianten van Chevretta geitenkaas worden bereid door kaasmaker Klaver Kaas in Winkel. Zij maken tijdens het bereidingsproces gebruik van microbieel stremsel in plaats van dierlijk stremsel. Dit betekent dat de naturel varianten van Chevretta geitenkaas vegetarische kazen zijn.

De kruidenvarianten worden gemaakt door zorgboerderij De Mèkkerstee uit Ouddorp.

Vervolgens wordt deze geitenkaas onder constante temperatuur en luchtvochigheid gerijpt in ons pakhuis. Waarna de volgende varianten ontstaan:

Mèkkerstee geitenkaas

De kaas van de Mèkkerstee is heel bijzonder. Deze geitenkaas is namelijk biologisch, vol van smaak en puur natuur! Op zorgboerderij De Mèkkerstee in Ouddorp graast een geitenkudde van circa 600 geiten. Elke geit geeft dagelijks ca. 3 liter verse melk. Deze melk is van hoogwaardige kwaliteit doordat de geiten de beste voeding en verzorging krijgen. Daarnaast krijgen zij de ruimte die ze nodig hebben.

De melk wordt verwerkt tot geitenkaas met een heerlijke pure geitenkaassmaak. In dit proces wordt geen zout toegevoegd of gebruik gemaakt van conserverings-middelen, zodat je het beste van de natuur proeft! Mèkkerstee geitenkaas is zo zacht en romig waardoor de kaas bij iedereen in de smaak valt.

Benieuwd naar het hele verhaal van zorgboerderij De Mèkkerstee? Lees het hier.