Geitenkaas

De lekkerste geitenkaas is bij ons verkrijgbaar.

Een voordeel van geitenkaas is dat deze lichter verteerbaar is dan kaas gemaakt van koemelk. Dat komt door de kleinere vetmoleculen in de geitenmelk. Hierdoor past geitenkaas perfect in een uitgebalanceerd voedingspatroon. Ook bevat geitenkaas veel vitamine A. Dit komt doordat de geiten alle caroteen (bevat oranje kleurstof) uit het voer omzetten in vitamine A. Dit verklaart ook de witte kleur van geitenkaas. Ook voor mensen met koemelkallergie is geitenkaas een uitkomst.

In ons assortiment vind je verschillende soorten geitenkaas. Zowel biologisch als gangbaar, van mager tot aan volvette kazen. Klik op onderstaande kazen voor meer informatie!

Chevretta geitenkaas

Chevretta is de lekkerste Noord-Hollandse geitenkaas. De geiten grazen in een grote potstal in Noord-Holland. Dankzij een uitgebalanceerd voedingspatroon van speciale grassoorten, lijnzaad en stro is de melk altijd van constante hoge kwaliteit. Daardoor is Chevretta geitenkaas heel rijk van smaak en super smeuïg.

Chevretta geitenkaas wordt bereid door kaasmaker Klaver Kaas in Winkel. Zij maken tijdens het bereidingsproces gebruik van microbieel stremsel in plaats van dierlijk stremsel. Dit betekent dat Chevretta een vegetarische kaas is.

Vervolgens wordt deze geitenkaas onder constante temperatuur en luchtvochigheid gerijpt in ons pakhuis. Waarna de volgende varianten ontstaan:

Geitenstee

Geitenstee is een heerlijk romige geitenkaas, gemaakt van de beste Hollandse gangbare geitenmelk. De geiten staan in het dorpje Ottoland, gelegen in de Alblasserwaard, waar geitenboer Leendert Pelikaan de geitenboerderij runt. Er staan circa 1000 geiten die elke dag opnieuw voor verse volle geitenmelk zorgen. De geiten krijgen de beste verzorging op de boerderij en eten grotendeels biologische grasklaver van bio-akkerbouwers uit de Hoeksche waard. Dit zorgt voor een hoge constante kwaliteit geitenmelk die zeer romig is.

De melk van deze 1000 geiten gaat naar zorgboerderij De Mékkerstee, gelegen in Ouddorp. Op deze boerderij maken de kaasmakers de Hollandse geitenkaas. Tijdens dit bereidingsproces worden alleen pure ingrediënten toegevoegd, zodat de echte smaak blijft bestaan.

Mèkkerstee geitenkaas

De kaas van de Mèkkerstee is heel bijzonder. Deze geitenkaas is namelijk 100% biologisch, vol van smaak en puur natuur! Op zorgboerderij De Mèkkerstee in Ouddorp graast een geitenkudde van circa 600 geiten die dagelijks zo’n 3 liter verse geitenmelk geven. Deze melk is van hoogwaardige kwaliteit doordat de geiten de beste voeding en verzorging krijgen. Daarnaast krijgen zij de ruimte die ze nodig hebben.

De melk wordt op verwerkt tot geitenkaas met een heerlijke pure geitenkaassmaak. In dit proces wordt geen zout toegevoegd of gebruik gemaakt van conserveringsmiddelen, zodat je het beste van de natuur proeft! Mèkkerstee geitenkaas is zo zacht en romig dat die bij iedereen in de smaak valt.

Benieuwd naar het hele verhaal van zorgboerderij De Mèkkerstee? Lees het hier.

Maigre de Hollande 30+

Maigre de Hollande is een 30+ geitenkaas die past in een mager dieet. Licht verteerbaar, minder vet maar toch vol van smaak!

Maigre de Hollande is gemaakt van 100% zuivere halfvolle geitenmelk van geiten van Hollandse bodem. Dat maakt de kaas extra zacht en puur van smaak.

Deze kaas is niet alleen gezond vanwege het lage vetpercentage, Maigre de Hollande zit ook nog eens boordevol vitamine A en D en bevat waardevolle mineralen!