Biologische kaas
Naast ons assortiment gangbare kazen, bieden wij ook een ruim assortiment biologische kazen.
Maar wat is het verschil tussen gangbare kaas en biologische kaas?
Het grootste verschil is het leven van de (jersey)koe, schaap of geit en hoe er wordt omgegaan met het milieu. Zo krijgen de dieren geen kunstmelk, maar melk van de moeder. Als ze ouder zijn krijgen ze alleen biologisch voedsel. Bij biologische boeren kunnen ze altijd naar buiten, mits de bodemgesteldheid en het weer dat toelaat. Daarnaast worden er bij de bemesting van het land geen chemische of kunstmatige stoffen gebruikt. Het preventief gebruik van geneesmiddelen en antibiotica is niet toegestaan.
Bij het bereiden van biologische kaas is het niet toegestaan om bacteriedodende of schimmelwerende middelen te gebruiken. Ook kleurstoffen mogen niet toegevoegd worden aan biologische kaas.
Bovenstaande punten vallen onder de richtlijnen van de biologische keten. Skal Biocontrole houdt toezicht of een organisatie zich houdt aan deze richtlijnen. Door middel van een groen keurmerk op de kazen, kun je zien dat het gaat om biologische kaas.
Op deze manier heb je de kaas op zijn puurst en dat proef je terug in onze biologische kazen!
Hieronder vind je een overzicht van onze biologische kazen.