Kwaliteit waar je op kunt bouwen

In het Groene Hart in Woerden staat ons kaaspakhuis waar we circa 1100 ton kaas rijpen. Daarbij draait alles om het creëren van de juiste condities voor het rijpen van de kaas en het geven van de beste behandeling zodat de smaak van de kaas zich optimaal kan ontwikkelen. Dit gebeurt in onze geconditioneerde pakhuizen en kelder waar een constante temperatuur en luchtvochtigheid heerst.

Deze geconditioneerde ruimten zijn het begin van de zorgvuldig bewaakte kwaliteitsketen, van opslag tot en met het moment dat de kaas bij jou in de kaaswinkel op de planken ligt. Op deze manier leveren we alleen kaas van de beste kwaliteit.

Pakhuis

Als de kaas bij ons aankomt in ons pakhuis, wordt die eerst gewogen en vervolgens gestempeld. Zo kan de kaas precies gevolgd worden tot aan het moment dat die in je kaaswinkel ligt. Daarna wordt de kaas voorzien van een zeer dunne coating ter bescherming voor de korst. Dit zorgt voor een uitstekende kwaliteit en smaak van onze kaas en maakt dat deze langer houdbaar is.

Na deze eerste bewerking krijgt iedere kaas een plekje op een van de kaasplanken (ca. 38 km) in ons kaaspakhuis, waar deze periodiek wordt verzorgd en gerijpt. De constante temperatuur en luchtvochtigheid geven de specifieke smaak en zorgen ervoor dat we jaarrond continuïteit bieden in het totaalassortiment. De behandeling en verzorging gebeuren volledig geautomatiseerd, zodat ook daarin een kwalitatief hoog resultaat wordt bereikt.

Certificering

Om de voedselveiligheid te garanderen zijn wij FSSC22000 gecertificeerd. Jaarlijks wordt er een audit uitgevoerd om opnieuw vast te stellen of de certificaten worden verlengd.

Voor de inkoop, opslag, verkoop en transport van handelsproducten als kazen, boter, wijn en tapas hebben wij het certificaat ISO22000. Dat betekent dat wij gegarandeerd beschikken over een goed functionerend kwaliteitszorgsysteem en een betrouwbaar hygiënemanagementsysteem op basis van HACCP principes. Ons bedrijfsproces, van inkoop en opslag tot en met de distributie voldoet daarmee aan alle eisen om de kwaliteit van onze producten te waarborgen.

Ook is Treur Kaas in het bezit van de KB-Licentie. Dit betekent dat wij voldoen aan de stichting Kwaliteitszorg Boerenkaas gestelde bepalingen in het Kwaliteitshandboek Boerenkaas.

Voor biologische kaas zijn wij Skal gecertificeerd. Deze certificering ziet erop toe dat de behandelingen die worden gedaan op het rijpingsproces van biologische kaas voldoet aan de standaarden van biologisch. Dit wordt jaarlijks door Skal gecontroleerd.

Zie hieronder onze certificaten: