E-nummer vrije kaas

E-nummers zijn nummers van additieven die door de Europese Unie zijn goedgekeurd. Hieronder vallen o.a. kleurstoffen, conserveermiddelen, voedingszuren, antioxidanten en smaakversterkers.

In ons assortiment vind je ook heel veel kazen die geen E-nummers bevatten. Biologische kazen bevatten geen E-nummers. Daarnaast zijn er ook nog een aantal Villa kruidenkazen die geen E-nummers bevatten.

Zie hieronder onze hele lijst E-nummer vrije kaas!

Mèkkerstee geitenkaas

De kaas van de Mèkkerstee is heel bijzonder. Deze geitenkaas is namelijk biologisch, vol van smaak en puur natuur! Op zorgboerderij De Mèkkerstee in Ouddorp graast een geitenkudde van circa 600 geiten. Elke geit geeft dagelijks ca. 3 liter verse melk. Deze melk is van hoogwaardige kwaliteit doordat de geiten de beste voeding en verzorging krijgen. Daarnaast krijgen zij de ruimte die ze nodig hebben.

De melk wordt verwerkt tot geitenkaas met een heerlijke pure geitenkaassmaak. In dit proces wordt geen zout toegevoegd of gebruik gemaakt van conserverings-middelen, zodat je het beste van de natuur proeft! Mèkkerstee geitenkaas is zo zacht en romig waardoor de kaas bij iedereen in de smaak valt.

Benieuwd naar het hele verhaal van zorgboerderij De Mèkkerstee? Lees het hier.

Happy Mrs. Jersey

Happy Mrs. Jersey is een biologische kaas gemaakt van 100% jerseymelk. De kaas wordt op het eiland Goeree-Overflakkee gemaakt van melk van 80 Jerseykoeien. De kaas is gepasteuriseerd en heeft een gewicht van 8 kg.

Jerseymelk heeft een andere samenstelling van vet en eiwit dan melk van een Holsteiner koe. Het vetpercentage (5,9%) en eiwitgehalte (4,2%) ligt hoger, waardoor de kaas nog romiger en voller van smaak is. Ook is Jerseymelk van nature rijker aan vitaminen en mineralen (2 keer zoveel), caroteen, en geconjugeerd linolzuur (CLA) dan melk van Holsteiner koeien. Dit resulteert in een bijzonder rijke kaas met een onderscheidende smaak.

Naast een andere samenstelling, stoten Jerseykoeien 20% minder stiktof uit voor het maken van 100 kg kaas, in vergelijking met de Holsteinkoeien. De harde feiten zijn dat de melkproductie van Jerseykoeien leidt tot reductie in landgebruikt (11%), waterverbruik (32%) en ecologische voetafdruk van  20%.

Jersey koeien zijn schaars en worden maar op enkele plekken gehouden. Daarnaast is de Jersey koe een sterk ras dat efficiënt omgaat met haar voeding. Zo gebruiken ze minder voer voor dezelfde hoeveelheid melk. Dit maakt de Jersey koe zeer geschikt voor de biologische landbouw. Wel is de koe een stuk kleiner en geeft zij minder melk.

Biostee

Biostee is een 100% biologische kaas, gemaakt van de meest romige koemelk.

Biostee is een biologisch akkerbouw- en groenteteeltbedrijf in de Hoeksche Waard, gerund door 3 boeren. In Strijen staan 200 melkkoeien te grazen. Deze worden verzorgd door veehouder Marius de Vlieger. Zijn koeien krijgen de groentes en rustgewassen van de Biostee te eten en in ruil daarvoor geven de koeien heerlijke melk en mest vol voedingsstoffen terug.

Het resultaat is koeien die lekker in hun vel zitten, heerlijke kaas van hun melk, groentes die goed groeien en boeren met een big smile. Zo is de cirkel rond! 100% biologische koekaas en dat proef je aan alles.

Villa kruidenkaas

De kruidenkazen uit de Villa-reeks zijn stuk voor stuk bijzonder. Alle kazen worden op ambachtelijke wijze volgens eigen receptuur gemaakt. Deze kruidenkazen worden gemaakt door geselecteerde boeren die gespecialiseerd zijn in het maken van unieke kruidenkazen. Elke kaas krijgt eigen kruidentoevoegingen waardoor de specifieke smaak ontstaat.

Niet alle kruidenkazen van de Villa-reeks zijn E-nummer vrij, maar onderstaande varianten wel!

Twisca schapenkaas

Twisca is een heerlijke smaakvolle Noord-Hollandse schapenkaas, rijk aan vitamines. Deze kaas dankt haar volle, romige smaak aan de hoge vorm (wat zeer gunstig is voor de rijping) maar bovenal aan de Noord-Hollandse weide waar de melkschapen volop kunnen grazen.

De melk voor Twisca is afkomstig van schapenboerderij Westfriesedijk van Nico Verduin. Hij heeft ca. 700 Friese Melkschapen lopen, die gemiddeld 450 liter melk per jaar geven. In heel Nederland zijn er in totaal maar 7000 van deze schapen. Zijn schapen grazen op 70 hectare land. Dit grote natuurgebied heeft altijd onder invloed gestaan van zilte, waterrijke natuur. Hierdoor is het gras rijker van samenstelling en de melk veel smakelijker! Het voer voor de dieren wordt zelf verbouwd, waardoor ze garant kunnen staan voor de kwaliteit. Een extra inspanning die ze graag doen om hun visie voor dierenwelzijn en gezondheid te kunnen waarborgen!

Het bedrijf van Nico Verduin is uniek, omdat er het hele jaar door (iedere maand) lammetjes worden geboren. Het voordeel hiervan is dat hij jaarrond de beste melk kan leveren en dat proef je terug in deze heerlijke schapenkaas.

Beppie schapenkaas

Beppie schapenkaas is een 100% biologische schapenkaas. Afkomstig van een kleine coöperatie met biologische schapen en bereid door De Mèkkerstee uit Ouddorp. Zeer smaakvol en bijzonder zacht en romig van smaak. Echte specialiteit met een unieke smaak.

Deze schapenkaas heeft de naam Beppie te danken aan het feit dat Beppie een oer-Hollandse naam is en de melk van deze kaas is afkomstig van Hollandse schapen. Deze schapenkaas is een echt Hollands product, gemaakt van Hollandse melk, dus daarom hebben we gekozen voor deze Hollandse naam.

Verkrijgbaar in de volgende varianten: