Duurzaamheid

Duurzaamheid vinden we erg belangrijk bij Treur Kaas. We dragen graag ons steentje bij aan het milieu en de samenleving, zodat ook volgende generaties kunnen genieten van eerlijke kwaliteitskaas met de puurste smaak.

Met liefde voor dier, mens en land

Het welzijn van de koeien, geiten en schapen is hierbij van groot belang. Zij worden goed verzorgd en zijn gezond. Onze kaas wordt namelijk bereid en gerijpt met liefde voor dier, mens en land. Dit houdt in dat onze koeien, geiten en schapen de beste voeding krijgen vol met belangrijke voedingsstoffen en de koeien grazen buiten zodra dat kan. De boer werkt duurzaam en krijgt een eerlijke prijs voor zijn melk. De boeren zetten zich in om op hun bedrijf een kringloop te creëren waarbij ze zoveel mogelijk gebruik maken van de natuurlijke mogelijkheden. Ze putten uit voedzaam gras, vruchtbare koemest en creëren zo een gezonde bodem.

Natuurlijke rijping

De kazen rijpen op natuurlijke wijze in onze pakhuizen. De kaas komt op eigen sterkte op kracht en zo ontstaat de specifieke smaak. Dankzij de ruime kaaskelder die onder de grond ligt, hoeft er minder gekoeld te worden.

Wij reserveren jaarlijks 5% van ons nettoresultaat om investeringen in duurzaamheid te verwezenlijken.

Bekijk hieronder in de blokken wat wij nog meer doen om zo duurzaam mogelijk te werken.