Wist jij dat we van ons kaasmerk Weydeland Kaas ook een gave foodtruck hebben? Deze kun je op heel veel verschillende manieren inzetten om jouw producten te promoten! Zo kun je hem voor je eigen verkooppunt plaatsen om extra op te vallen bij het langslopende publiek, maar je kunt hem ook gebruiken op markten of braderieën. En je gebruikt hem helemaal gratis! Ben je benieuwd? Wij vertellen je graag alle mogelijkheden.

Gratis foodtruck gebruiken

Als jij Weydeland Kaas verkoopt in jouw verkooppunt, dan profiteer je van veel voordelen. Zo hebben we met Weydeland Kaas regelmatig leuke promotionele acties met branded give-aways (kaasschaven, koeltasjes, minitrucks, broodtrommels, tekeningen & meer). Maar naast deze give-aways kun je ook (gratis) gebruik maken van onze Weydeland Foodtruck.

Mogelijkheden met de foodtruck

Met de foodtruck kun je veel leuke dingen doen. Heb je iets te vieren, zoals een verjaardag, jubileum of ander feest? Of wil je je verkooppunt gewoon eens in de aandacht zetten? Maak dan zeker gebruik van onze foodtruck. Om je wat inspiratie te geven, delen we hieronder een overzichtje met een aantal leuke ideeën.

1. Kaas promoten bij je verkooppunt

Wil je graag een bepaalde kaas onder de aandacht brengen? Er zijn in het jaar zeker een paar momenten waarbij dat het geval kan zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het graskaasmoment. Met de foodtruck voor je winkeldeur val je op en kan het voorbij lopende publiek niet om je heen. Deel blokjes uit, zodat mensen in aanraking komen met de kaas en overtuigd worden door de smaak. Kleed de foodtruck aan met een stoepbord (+ poster), beachvlaggen van graskaas en bijvoorbeeld een groene loper. Zo maak je er een echt feestje van.

2. Gerechten uitdelen/verkopen bij je winkel

Een andere optie is het uitdelen of verkopen van lekkere gerechtjes. In de foodtruck is een groot tosti-ijzer aanwezig. Maak lekkere tosti’s en deel deze uit of verkoop ze voor een klein prijsje. Andere ideeën voor gerechten zijn bijvoorbeeld (kaas)pannenkoeken, wraps of belegde broodjes (met kaas). Op deze manier trek je mensen naar je verkooppunt, je verleidt ze met de geur van je gerechten en kunt ze eventueel nog producten uit je winkel aanprijzen.

3. Bij-verkoop

Naast het aanprijzen van je huidige producten of lekkere gerechten, kun je natuurlijk ook nieuwe producten in de kijker zetten door middel van de foodtruck. Op deze manier kun je aan je publiek laten weten dat je een nieuw product in de winkel hebt en dat ze het kunnen proeven. Ook kun je op deze manier door het product bijvoorbeeld gratis uit te delen, gelijk de mening van het publiek peilen of je het voor vast moet opnemen in je assortiment.

4. Markten/braderieën

Maak van de foodtruck een verlengstuk van je verkooppunt. Gebruik de foodtruck tijdens een markt of braderie als verkooppunt voor jouw lekkernijen uit de winkel. Zo kun je je bestaande verkooppunt promoten op een andere locatie. Het is wel verstandig dit te doen in de buurt van je eigen winkel, zodat het publiek van de markt/braderie ook naar je bestaande winkel kan komen.

5. Beurzen

Heb je er wel eens aan gedacht om op een beurs te gaan staan? Promoot jouw lekkernijen tijdens een consumentenbeurs, laat mensen kennis maken met jouw lekkere kaas, wijnen en delicatessen en maak daarbij dus gebruik van onze foodtruck. Op deze manier heb je gelijk een gehele ‘stand’ en hoef je alleen nog maar je producten en eventueel POS-materiaal (dat wij voor je kunnen maken) mee te nemen.

Hoe werkt het?

Ben je geïnteresseerd of wil je misschien meer weten over hoe het werkt als je de foodtruck wilt gebruiken? Neem dan vooral contact met ons op via de telefoon 0348-688 941, via de mail info@treurkaas.nl of vraag het aan je eigen accountmanager!

Gepubliceerd op 17-03-2023