Buitenlandse kaas

In ons assortiment hebben we diverse soorten buitenlandse kaas. Op deze manier kunnen we jou een totaalassortiment aanbieden in combinatie met onze Hollandse kaas.

We hebben ons buitenlands kaasassortiment opgedeeld in verschillende categorieën, namelijk blauwaderkaas, gewassen rode korstkaas, harde kaas, verse kaas en witte korstkaas.

Klik hieronder op de kazen voor meer informatie.

Blauwaderkaas

De blauwaderkazen zijn te herkennen aan de mooie blauwe aders die door het zuivel lopen. Deze kazen zijn meestal pikant van smaak. Hoe meer aders er in het zuivel te zien zijn, hoe pittiger de smaak van de kaas. Blauwaderkaas wordt tijdens het rijpen met lange naalden doorstoken. Dit zorgt ervoor dat er lucht in het zuivel komt, wat weer zorgt voor het ontwikkelen van blauwschimmel.

Gewassen rode korstkaas

Deze kazen hebben een bijzondere smaak en aromatisch karakter. Dit komt doordat de gewassen rode korstkazen vaak gewassen zijn met licht gezouten water, bier of wijn.

Harde kaas

De harde kazen in ons assortiment hebben allemaal een harde korst en een stevig zuivel. Dit zijn kazen die afkomstig zijn uit veel verschillende landen.

Verse kaas

Onze verse kazen zijn te herkennen aan de zachte, vaak smeerbare structuur van het zuivel. Deze kazen hoeven niet te rijpen en moeten gekoeld bewaard worden. Vaak zijn deze kazen lekker fris en romig van smaak.

Witte korstkaas

Kazen met een eetbare witte korst vallen onder de witte korstkazen. Aan de kleur van de korst kun je meestal zien hoe de smaak is van de kaas. Als de korst heel erg wit is, dan is de smaak vaak wat toegankelijker. Als de korst al iets bruiner is, dan heeft de kaas een wat meer uitgesproken smaak en geur.