Oude Zwitserse bergkaas

De Mont Vélan Reserva is 12 maanden gerijpt. Zijn broertje Mont Vélan is ‘slechts’ 6 maanden gerijpt. De Reserva heeft een krachtige smaak en is stevig. Een klein kristal in het zuivel in combinatie met de krachtige smaak, laat zien dat deze kaas een jaar heeft liggen rijpen.

Deze kaas dankt zijn naam aan de berg ‘Mont Vélan’ in de Zwitserse-Italiaanse Alpen. Het ingrediënt van deze heerlijke kaas is de Alpenmelk, afkomstig van de Swiss-Brown koeien. De melk van deze koeien heeft een mooi balans in vet- en eiwitsamenstelling.

Productinformatie

Ingrediënten

Gethermiseerde koemelk (CH), zout, zuursel, dierlijk stremsel

Allergenen

Melkeiwit

Vetgehalte

50+

Formaat

6 kg

Artikelnummer

205117

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie
1629 kJ / 389 Kcal
Eiwit
26,0 g
Koolhydraten
< 0,5 g
Totaal vet
32,0 g
Zout
1,5 g