Schapenkaas

Schapenkaas is misschien (nog) niet zo populair als koekaas en geitenkaas, maar minstens zo lekker! Daarnaast is schapenkaas ook nog eens gezond! Schapenkaas is goed voor je, want het bevat namelijk hogere gehalten aan vitamine A, B en C en deze vitaminen bevorderen o.a. een goede stofwisseling. Vooral Vitamine B13 is uniek. Dit staat bekend als gunstig voor maag- en darmflora. Voor mensen met een koemelkallergie is schapenkaas ook zeker een goede optie.

Wij bieden schapenkaas in twee verschillende merken aan. Twisca is gangbare schapenkaas van Noord-Hollandse bodem. En daarnaast hebben we een heerlijke biologische schapenkaas in ons assortiment, namelijk Beppie. Verkrijgbaar in jong belegen en belegen en 2 kruidenvarianten.

Twisca schapenkaas

Twisca is een heerlijke smaakvolle Noord-Hollandse schapenkaas, rijk aan vitamines. Deze kaas dankt haar volle, romige smaak aan de hoge vorm (wat zeer gunstig is voor de rijping) maar bovenal aan de Noord-Hollandse weide waar de melkschapen volop kunnen grazen.

De melk voor Twisca is afkomstig van schapenboerderij Westfriesedijk van Nico Verduin. Hij heeft ca. 700 Friese Melkschapen lopen, die gemiddeld 450 liter melk per jaar geven. In heel Nederland zijn er in totaal maar 7000 van deze schapen. Zijn schapen grazen op 70 hectare land. Dit grote natuurgebied heeft altijd onder invloed gestaan van zilte, waterrijke natuur. Hierdoor is het gras rijker van samenstelling en de melk veel smakelijker! Het voer voor de dieren wordt zelf verbouwd, waardoor ze garant kunnen staan voor de kwaliteit. Een extra inspanning die ze graag doen om hun visie voor dierenwelzijn en gezondheid te kunnen waarborgen!

Het bedrijf van Nico Verduin is uniek, omdat er het hele jaar door (iedere maand) lammetjes worden geboren. Het voordeel hiervan is dat hij jaarrond de beste melk kan leveren en dat proef je terug in deze heerlijke schapenkaas.

Beppie Bio schapenkaas

Beppie schapenkaas is een 100% biologische schapenkaas. Afkomstig van een kleine coöperatie met biologische schapen en bereid door De Mèkkerstee uit Ouddorp. Zeer smaakvol en bijzonder zacht en romig van smaak. Echte specialiteit met een unieke smaak.

Deze schapenkaas heeft de naam Beppie te danken aan het feit dat Beppie een oer-Hollandse naam is en de melk van deze kaas is afkomstig van Hollandse schapen. Deze schapenkaas is een echt Hollands product, gemaakt van Hollandse melk, dus daarom hebben we gekozen voor deze Hollandse naam.

Verkrijgbaar in de volgende varianten: