Twisca schapenkaas

Twisca is een heerlijke smaakvolle Noord-Hollandse schapenkaas, rijk aan vitamines. Deze kaas dankt haar volle, romige smaak aan de hoge vorm (wat zeer gunstig is voor de rijping) maar bovenal aan de Noord-Hollandse weide waar de melkschapen volop kunnen grazen.

De melk voor Twisca is afkomstig van schapenboerderij Westfriesedijk van Nico Verduin. Hij heeft ca. 700 Friese Melkschapen lopen, die gemiddeld 450 liter melk per jaar geven. In heel Nederland zijn er in totaal maar 7000 van deze schapen. Zijn schapen grazen op 70 hectare land. Dit grote natuurgebied heeft altijd onder invloed gestaan van zilte, waterrijke natuur. Hierdoor is het gras rijker van samenstelling en de melk veel smakelijker! Het voer voor de dieren wordt zelf verbouwd, waardoor ze garant kunnen staan voor de kwaliteit. Een extra inspanning die ze graag doen om hun visie voor dierenwelzijn en gezondheid te kunnen waarborgen!

Het bedrijf van Nico Verduin is uniek, omdat er het hele jaar door (iedere maand) lammetjes worden geboren. Het voordeel hiervan is dat hij jaarrond de beste melk kan leveren en dat proef je terug in deze heerlijke schapenkaas.