Franse kaas met as

De Olivet au Cendre wordt gemaakt van koemelk in het voorjaar. Dit is de periode dat de koeien melk geven met de romigste smaak. Ze staan dan namelijk pas net weer in de weides van het verse gras te grazen. Dit kaasje rijpt minimaal 1 (soms 2) maand(en) onder houtskoolas. Daarna wordt de kaas bewaard in de as. Door deze as krijgt de kaas een grijze korst en heeft die een aangename grondachtige geur.

Productinformatie

Ingrediënten

Gepasteuriseerde koemelk(FR), zout, zuursel, dierlijk stremsel, natuurlijke as

Allergenen

Melkeiwit, lactose

Vetgehalte

48+

Formaat

6x250 gram

Artikelnummer

200294

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie
1154 kJ / 278 Kcal
Eiwit
20,0 g
Koolhydraten
0,5 g
Waarvan suikers
0,5 g
Totaal vet
22,0 g
Verzadigd vet
17,0 g
Zout
1,5 g