Kaasje met een laagje as

Zachte romige kaas bereid met koemelk. Deze kaas heeft een opvallende grijze eetbare korst. Oorspronkelijk is het aslaagje op deze kaas ter voorkoming van het uitdrogen van de kaas en daarnaast beschermde deze korst de kaas tegen vliegen en insecten. Nu is de mooie grijze aslaag alleen nog decoratief en doet het niks aan de smaak.

Productinformatie

Ingrediënten

Gepasteuriseerde koemelk (FR), room, zout, schimmelcoagulant, kleurstof: plantaardige koolstof E153, bacteriecultuur

Allergenen

Melkeiwit, lactose

Vetgehalte

50+

Formaat

125 gram

Artikelnummer

205102

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie
1577 kJ / 381 Kcal
Eiwit
19,0 g
Koolhydraten
0,8 g
Waarvan suikers
0,5 g
Totaal vet
30,0 g
Verzadigd vet
23,0 g
Enkelvoudig onverzadigd vet
-
Meervoudig onverzadigd vet
-
Cholesterol
-
Zout
1,3 g