Oude kaas met relatief weinig zout

De Oude Tolbrug is een echte oude kaas. Circa 16 maanden rijpingstijd zorgt voor een ultieme smaak en een mooi wit kristal in het zuivel. De kaas krijgt een dun korstje zodat de kaas goed kan ademen en de natuur zijn gang kan gaan. Alleen de beste kazen mogen de naam Oude Tolbrug dragen. Dit proef je in de heerlijke pittige smaak van Oude Tolbrug. Een kaas met karakter waarvan de smaak blijft hangen! Oude Tolbrug bevat nog geen eens 2 gram zout per 100 gram kaas, wat relatief weinig is voor een écht oude kaas.

Om de kaas een kenmerkend uiterlijk te geven, wordt deze kaas zwart gecoat. Dit zorgt voor een ambachtelijke uitstraling en hierdoor valt de kaas goed op op de plank.

De naam Oude Tolbrug slaat op de tolbrug uit Nieuwerbrug. Deze brug is om de hoek bij ons pakhuis in Woerden. Deze tolbrug staat ook op het etiket afgebeeld. Aangezien deze kaas bereid is volgens authentiek recept van Treur Kaas, wilden we een naam dat ook echt slaat op de oorsprong van deze kaas. En zo is deze heerlijke oude kaas geboren!

Tip:
De Oude Tolbrug is zeker van toegevoegde waarde bij het recept van de pasta ovenschotel, een aanrader!

Productinformatie

Ingrediënten

Gepasteuriseerde koemelk (NL), zout, zuursel, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E251, kleurstof: E160b

Allergenen

Koemelkeiwit

Vetgehalte

48+

Formaat

16 kg

Artikelnummer

111107

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie
1776 kJ / 429 Kcal
Eiwit
27,2 g
Koolhydraten
0 g
Waarvan suikers
0 g
Totaal vet
35,5 g
Verzadigd vet
23,5 g
Enkelvoudig onverzadigd vet
8,5 g
Meervoudig onverzadigd vet
1,05 g
Cholesterol
112 mg
Zout
1,83 g