Ambachtelijke zoete kaas
Ons Genot is een ambachtelijke kaas die bereid wordt op een kleinschalige kaasmakerij. De verse melk is afkomstig van 300 koeien die op een 150 hectare grasland grazen. De boer geeft de koeien alleen de beste voeding. Hij gebruikt bijna geen krachtvoer en de koeien eten vooral het gras van eigen land. Hier zijn speciale grassoorten ingezaaid die een hoger eiwit- en suikergehalte hebben.
Bij bereiding van de kaas wordt er proosdijzuursel toegevoegd, wat zorgt voor de ietwat zoete en fruitige smaak.
Ons Genot wordt in ons pakhuis gerijpt voor maar liefst 6 maanden. Dan is de smaak optimaal. Na de rijping krijgt deze kaas een rode korst voor een herkenbare uitstraling. Ons Genot is een kaas met een rijke smaak, een tikkeltje zoet en geliefd bij iedereen!
Tip:
Het zoete karakter van deze kaas past uitstekend bij een typisch Belgisch trappistenbier of als basis voor een overheerlijke kaasfondue.