Ambachtelijke zoete kaas

Ons Genot is een ambachtelijke kaas die bereid wordt op een kleinschalige kaasmakerij. De verse melk is afkomstig van 300 koeien die op een 150 hectare grasland grazen. De boer geeft de koeien alleen de beste voeding. Hij gebruikt bijna geen krachtvoer en de koeien eten vooral het gras van eigen land. Hier zijn speciale grassoorten ingezaaid die een hoger eiwit- en suikergehalte hebben, zodat de melk een tikkeltje zoet wordt. In combinatie met een speciaal zuursel ontstaat er een kaas met een bijzonder fruitige smaak.

Ons Genot wordt in ons pakhuis gerijpt voor maar liefst 6 maanden. Dan is de smaak optimaal. Na de rijping krijgt deze kaas een rode korst voor een herkenbare uitstraling. Ons Genot is een kaas met een rijke smaak, een tikkeltje zoet en geliefd bij iedereen!

Tip:
Het zoete karakter van deze kaas past uitstekend bij een typisch Belgisch trappistenbier of als basis voor een overheerlijke kaasfondue.

Productinformatie

Ingrediënten

Gepasteuriseerde koemelk (NL), zuursel, zout, conserveermiddel: E1105(ei), dierlijk stremsel, conserveermiddel: E251, kleurstof: E160b

Allergenen

Melkeiwit, ei

Vetgehalte

50+

Formaat

16 kg

Artikelnummer

145007

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie
1814 kJ / 437 Kcal
Eiwit
29,4 g
Koolhydraten
0 g
Waarvan suikers
0 g
Totaal vet
35,6 g
Verzadigd vet
23,8 g
Enkelvoudig onverzadigd vet
9,6 g
Meervoudig onverzadigd vet
1,07 g
Cholesterol
98 mg
Zout
1,94 g