Kaas met veel vitaminen

Weydeland 48+ Graskaas is een bijzondere kaas die alleen verkrijgbaar is in de maanden mei en juni. Deze kaas is nog romiger en zachter dan je gewend bent van Weydeland Kaas.

Graskaas wordt gemaakt van de eerste melk van koeien die na een lange winter weer de voorjaarsweide in mogen. Vaak gaat het moment waarop de koeien voor het eerst de weide in gaan gepaard met een ‘koeiendans’. De koeien weten van gekkigheid niet hoe snel ze de wei in moeten rennen en maken de leukste sprongen!

Ook het malse gras is datgene waarvoor de koeien warm lopen. Dit jonge gras bevat veel caroteen en vitamines waardoor graskaas een gelere kleur krijgt. Dankzij de zachtere vetten in de melk is de kaas niet alleen veel lekkerder, maar ook rijker aan voedingsstoffen. Dit komt door het hoge gehalte aan meervoudige onverzadigde vetzuren.

Sinds 2021 eten de koeien van de CONO Kaasmakers GMO-vrij krachtvoer. Dit betekent dat het krachtvoer geen genetisch gemodificeerde middelen bevat. 80% van het krachtvoer komt direct uit de regio en op deze manier geven we aandacht aan mens, dier en milieu.

Productinformatie

Ingrediënten

Gepasteuriseerde koemelk (NL), zout, zuursel, vegetarisch stremsel, kleurstof: E160b(ii)

Allergenen

Koemelkeiwit

Vetgehalte

48+

Formaat

12 en 16 kg

Artikelnummer

130151/131151

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie
1520 kJ / 366 Kcal
Eiwit
23,9 g
Koolhydraten
0 g
Waarvan suikers
0 g
Totaal vet
30,1 g
Verzadigd vet
21,6 g
Enkelvoudig onverzadigd vet
7,6 g
Meervoudig onverzadigd vet
0,91 g
Cholesterol
81 mg
Zout
1,71 g