Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de rode ui, maak de spruiten schoon en halveer ze. Schil de winterwortel en snijd in halve plakjes.

Schil de aardappelen voor de puree, snijd in gelijke stukken en zet ze op in een pan met zoveel water dat ze net onder staan. Voeg een ruime snuf zout toe. Breng aan de kook en kook in 20 minuten zacht en gaar.

Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui een paar minuten aan. Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Schep de spruiten en winterwortel erdoor en voeg de tomatenblokjes, de worcestersaus en het bier toe. Roer door elkaar en laat 20 minuten zonder deksel koken. Laat inkoken tot een dikke saus, breng op smaak met zout, peper en mosterd.

Rasp de kaas.

Giet de aardappelen af en voeg de mosterd, nootmuskaat, roomboter en karnemelk toe. Laat even opwarmen tussen de aardappelen en stamp het geheel dan tot een romige puree. Roer de helft van de kaas door de puree en breng op smaak met peper en zout.

Schep de gehaktsaus in een ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bestrooi met de rest van de kaas.

Schuif de Shepherds pie in de oven en bak deze 30 minuten, tot de puree een krokant korstje heeft.

Bestrooi als laatste met fijngehakte peterselie.