Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg de plakjes maisbrood er gelijk in en laat 10 minuten drogen.

Schaaf de kaas in plakken en haal de plakjes van de beenham los.

Snijd de kipfilets langs de zijkanten in, zodat je een holte krijgt om te vullen, maar snijd hem niet helemaal door. Vul de holtes met de kaas en de ham.

Doe de gedroogde boterhammen in een keukenmachine en maal tot een fijn kruim.

Neem drie diepe borden en vul de eerste met bloem, de tweede met losgeklopt ei en de derde met het broodkruim.

Wentel de gevulde kipfilets eerst door de bloem, vervolgens door het ei en ten slotte door het paneermeel. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is met een laagje kruim.

Verhit de roomboter in een grote koekenpan en bak hierin de kipfilets om en om goudbruin. Zo’n drie minuten per kant. Schep ze op een met bakpapier bekleed bakplaatje en gaar ze verder in de oven terwijl de saus gemaakt wordt.

Snijd de rode ui in parten en maak de peultjes schoon. Schil de winterwortel en snijd in plakjes.

Verhit de olijfolie in de grote koekenpan en fruit hierin de ui aan. Voeg de peultjes en winterwortel toe met de slagroom. Breng tegen de kook en laat de spinazie slinken. Laat de groenten in 7 minuten beetgaar worden in de room. Voeg vervolgens de rest van de kaas toe en laat smelten. Breng de saus op smaak met de rasp en sap van de citroen en zout en peper.

Neem de kip cordon bleus uit de oven en serveer ze met de saus.

Tip: Maak dit gerecht compleet met aardappeltjes of rijst.