Zo maak je het
- Halveer de nectarines en verwijder de pit.
- Snijd iedere helft in 3 partjes en kwast de partjes in met wat olijfolie.
- Verhit een grillpan op het vuur en grill de partjes hierin op beide kanten tot ze een mooi grillstreepje hebben.
- Overgiet de groene asperges met kokend water en laat staan tot gebruik om ze iets te laten garen.
- Ris ondertussen de blaadjes van de takjes kruiden en hak de knoflook grof.
- Doe ze in een maatbeker met de olijfolie en citroensap en pureer met de staafmixer tot een pesto-achtige dressing. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Leg de veldsla op de borden en verdeel de nectarine en asperges hierover.
- Bestrooi met de amandelen en schaaf er plakken Twisca Pikant over.
- Lepel als laatste wat van de kruidendressing over de salade.
Tip! Lekker met plakken oerbrood.