Zo maak je het

Snipper het sjalotje en de knoflook fijn. Snijd ook de paddenstoelen in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Smelt 1 el roomboter met de olijfolie in een hapjespan, fruit hierin op laag vuur de sjalot en ui en voeg vervolgens ook de kastanjechampignons toe.

Bak het mengsel glazig en lichtbruin. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak ook deze twee minuten mee. Blus af met de witte wijn. Voeg de bouillon soeplepel voor soeplepel toe, voeg de volgende lepel pas toe als het vocht door de rijst is opgenomen. Dit proces duurt zo’n 20 minuten. Blijf bij je pan en roer regelmatig, maar rasp ondertussen ook de Villa Truffo. Als al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is (proef het! Als de korrel niet meer hard voelt bij het doorbijten is deze gaar) kan de rest van de boter en de Villa Truffo erbij. Roer goed tot alles gemengd is. Rasp er tot slot nog een beetje kaas overheen.

Lekker met een glaasje witte wijn. Eet smakelijk!