Treur Kaas, the movie!

De hele familie Treur aan een rijk gevulde tafel, proostend op het leven. Dat was één van de mooie beelden die woensdag 27 juli geschoten zijn voor de nieuwe bedrijfsfilm van Treur Kaas! Maar ook het verhaal van de boer, de medewerkers en de klanten komen aan bod. 

Tijd voor een nieuw verhaal

In de bestaande bedrijfsfilm van Treur Kaas schittert nog het oude logo en de oude huisstijl kleuren (paars en oranje, weet je nog?!). Een beetje achterhaald, vonden wij. Daar moet natuurlijk verandering in komen. Hoogtijd dus voor een nieuwe bedrijfsfilm met het ‘nieuwe’ logo en een nieuw verhaal, namelijk het verhaal over ‘Ieder zijn kracht’. Na een intensieve voorbereiding met het schrijven van een compleet scenario, alle benodigdheden verzamelen, locaties bepalen, de juiste partners vinden en alle mensen op het juiste moment beschikbaar krijgen, was het zover. Op woensdag 27 juli kwam alles bij elkaar en werd er de hele dag gefilmd op diverse locaties.

Op de boerderij

Allereerst werd er gefilmd op de boerderij van Marco van Erk in Berkenwoude. Marco maakt veel verschillende soorten kaas voor ons. Hij heeft 300 koeien rondlopen bij zijn boerderij, dus dit vonden we een zeer geschikte locatie om te filmen. De videograaf heeft prachtig kunnen vastleggen hoe Marco kaas maakt in zijn eigen kaasmakerij op de boerderij. Maar ook de koeien van Marco mochten niet ontbreken op beeld en zij bleken ware actrices, want ze staan er prachtig op.

Weydeland foodtruck

Wist je dat wij een foodtruck hebben helemaal in stijl van ons kaasmerk Weydeland? Als je een Weydeland verkooppunt hebt, kun je deze foodtruck huren om je kaas of je verkooppunt extra te promoten. De videograaf wist deze foodtruck goed in beeld te brengen. Diverse scènes voor de film speelden zich af voor de foodtruck aan het bistrotafeltje. Deze setting creëerde een gezellige, vertrouwde sfeer en zorgde voor mooie beelden. Onze accountmanagers in gesprek met een klant, maar ook onze accountmanager in gesprek met onze marketingmedewerker.

Pakhuis vol kaas

Ook ons pakhuis met 37 km aan kaasplanken moest natuurlijk op beeld vastgelegd worden. Diverse collega’s zijn uitgerukt en in de visagie gegaan om vervolgens goed in beeld gebracht te worden. De behandelingslijn (coating), de robotlijn (kazen keren) en de exportlijn (kazen in dozen) worden allemaal meegenomen in het verhaal.

Tafel vol met lekkers

Aan het eind van de draaidag was het tijd voor de laatste scène. De familie Treur aan een rijk gevulde tafel met grote kaasplanken vol kaas (uiteraard), worst, tapas, dipjes, brood, glazen wijn en meer. Deze scène vond plaats in de tuin van Daan Treur. Een locatie met veel gras en aan het water (De Rijn). De familie Treur hoefde hier niet voor te acteren, want ze mochten gewoon echt met z’n allen aan tafel heerlijk genieten van alle lekkernijen die op tafel stonden. Er heerste een hele gezellige sfeer en iedereen was lekker aan het kletsen en aan het eten. Hierdoor kon de videograaf gemakkelijk zijn gang gaan! Hij legde dit alles mooi vast, precies zoals het écht was.

Ben jij net zo benieuwd naar de beelden als wij? Op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten op 26 en 27 september kun je onze nieuwe bedrijfsfilm bewonderen op onze stand!