Overheerlijke koolhydraatarme aubergine pizza’s! Een gezonde vervanger voor pizza.

Zo maak je het

Maak de aubergine goed schoon door hem te wassen en snijd de aubergine in 10 plakken. Leg de aubergine plakken op keukenpapier en strooi er wat zout overheen. Laat dit circa een half uurtje zo liggen. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Dep na 30 minuten het vocht van de aubergineplakken en maak de plakken goed droog met keukenpapier. Smeer de aubergineplakken in met olijfolie en bestrooi ze met Italiaanse kruiden. Leg ze vervolgens in de oven en bak ze 25 minuten. Als ze bruin beginnen te worden, zijn ze klaar om te beleggen.

Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes. Snijd de knoflook ook in hele kleine stukjes of pers de knoflook. Bak dit kort aan in een pan met olijfolie, zodat het wat zachter wordt. Laat niet bruin worden. Snijd de basilicumblaadjes klein en houd er een paar over die je als garnering erop kan leggen. Meng de stukjes cherrytomaat, knoflook, basilicum en Italiaanse kruiden in een schaaltje. Schep dit op de plakken aubergine. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en leg deze stukjes ook op de aubergineplakken. Rasp de Weydeland 35+ Oud en strooi dit tot slot over de plakken. Zet de oven op grill stand en grill deze aubergineplakken met topping nog 3-5 minuten totdat de kaas gesmolten is.

Haal ze uit de oven en strooi de basilicumblaadjes eroverheen.

Eet smakelijk!