Treur Kaas 65 jaar!

Treur Kaas bestaat deze maand 65 jaar!

Het begon allemaal met het verkopen van kaas op de fiets, wat is uitgebreid naar een kaaspakhuis waar 1 miljoen kilo kaas ligt. Wat gaat de tijd toch snel. Meer weten? Klik hier voor het gehele verhaal van Treur Kaas.

Wat is er allemaal gebeurd in de afgelopen jaren? We blikken terug samen met Daan, René en Eduard.

Herinneringen

Zo vader zo zoon! Daan, René en Eduard hebben mooie herinneringen aan vroeger, de ritjes naar klanten samen met vader of opa, het kliederen met kazen plakken en nog zoveel meer, de affiniteit met kaas is met de paplepel ingegoten.

Wat is jouw mooiste herinnering?

Daan: ”Een moment dat ik niet gauw meer vergeet is de inkoop van mijn eerste partij kaas, ik was toen een jaar of 15. Hier is toch mijn kracht van inkopen ontstaan.” 

René: ”Er zijn zoveel mooie momenten geweest afgelopen jaren. Waar ik enorm van geniet zijn alle ontwikkelingen, de introductie van het nieuwe systeem en de bouwprojecten.”

Eduard: ”Een mooie herinnering was toen ik de bronzen medaille met de kaascursus van het NKC had gewonnen. Dit is wel een heel mooi moment omdat je het totaal niet verwacht.”

Een bijzondere gebeurtenis; na jaren hard werken nam Opa afscheid van zijn werk bij Treur Kaas en kreeg een lintje van de burgemeester. Een moment wat de broers niet meer vergeten.

”Wij kregen veel ruimte om te leren. Dit heeft ons wel gemaakt tot wie we nu zijn.”

Dromen

De mooie herinneringen maken ook ruimte voor dromen.

Wat is jouw droom met Treur Kaas?

Daan: ”Een kaastoren bouwen; de pure beleving van kaas. Dat lijkt me echt fantastisch. Daarnaast zou ik graag volledig van het gas en de elektriciteit af willen.”

René: ”Ik vind het opvolgingstraject met Eduard heel speciaal, dat ik hier een aandeel in mag hebben voor de toekomst van dit bedrijf.” 

Eduard: ”Een persoonlijke droom is dat onze kaas in nog meer landen te verkrijgen is. En de droom om dit familiebedrijf in stand te houden met de passie voor het bedrijf, de kaas en een ontzettend leuk en gemotiveerd team.”

Maar de belangrijkste droom van Daan en René is om dit prachtige familiebedrijf in stand te houden. Dat ieder zijn kracht hier aandeel in mag hebben.

 

Het 65 jaar bestaan wordt gevierd met een speciale editie van de Erfgoedstelling; de Erfgoed 1955.

Erfgoedstelling 1955

Ben jij benieuwd wat het geheim is van 65 jaar kaas rijpen? Neem contact met ons op en Daan of Eduard kunnen je hier alles over vertellen.

 

Gepubliceerd op: 27 november 2020