Treur Kaas pakt prijs bij International Dairy & Cheese Awards 2023

Yes, we hebben weer prijs! Tijdens de International Cheese & Dairy Awards in Staffordshire, Engeland hebben we de wisselbeker ‘Supreme Champion Continental Cheese’ in ontvangst genomen en weer andere mooie prijzen binnengehaald. Want naast dat we daar stonden met een stand, lieten we ook verschillende kazen uit ons assortiment keuren. 

Supreme Champion Continental Cheese

Echt een eer om de ‘Supreme Champion Continental Cheese’ beker mee naar huis te mogen nemen. Dit houdt in dat we over alle klassen waarin wij hebben deelgenomen met onze kaas de meeste prijzen hebben binnengehaald.

Klik op de afbeelding om de vlog te bekijken.

Keuring

De International Cheese & Dairy Awards vindt jaarlijks plaats in de zomer. Een vakjury beoordeelt de kazen die meedoen aan de competitie op de eerste dag. Kazen vanuit de hele wereld doen mee aan deze competitie en worden verdeeld over verschillende categorieën, waaronder bijvoorbeeld: beste biologische kaas, beste geitenkaas met extra’s, beste Hollandse kaas, beste boerenkaas, beste kaas met hartige extra’s en nog veel meer.

Prijswinnaars ICDA 2023

Een mooie onderscheiding voor de kwaliteit en smaak van deze kazen. Wil je de kazen extra in het zonnetje zetten? Vraag dan bij afdeling Marketing speciale posters aan met de gewonnen prijs.

Prijswinnaars

Twisca Pikant – Goud

Een langere rijping zorgt voor de typerende schapensmaak. Twisca Pikant dankt zijn volle, romige smaak aan de hoge vorm, maar bovenal aan de Noord-Hollandse weide waar de melkschapen volop kunnen grazen.

Happy Mrs. Jersey Old Wisdom – Goud

Deze biologische Jerseykaas gemaakt van 100% Jerseymelk. De kaas heeft 1 jaar op houten planken liggen rijpen. De kaas bevat een mooi kristal en haar structuur is nog bijzonder romig.  Een échte specialiteit!

Mèkkerstee Oud – Goud

Mèkkerstee Oud is een heerlijke biologische geitenkaas op ambachtelijke wijze bereid. De kaas is maar liefst 1 jaar gerijpt en heeft een pittig karakter. Een biologische geitenkaas met een rijk aroma.

Mont Velan – Goud

In Mont Vélan proef je de eeuwenoude traditie van Zwitserse kaaskunst. De smaak van Mont Vélan is krachtig, vol aroma en natuurzuiver. Een heerlijke borrelkaas en in een Zwitserse kaasfondue bovendien een geweldige smaakmaker.

Mèkkerstee Truffel – Zilver

Een biologische geitenkaas gemaakt van de beste geitenmelk en heeft kleine stukjes biologische truffel in het zuivel. Geitenkaas en zwarte truffel is een gouden combinatie. De smaak van deze kaas is subtiel, vol en romig.

Chevretta Oud – Brons

Een Noord-Hollandse geitenkaas van circa 1 jaar oud. Deze lange rijpingstijd zorgt voor een karaktervolle smaak en mooie eiwitkristallen in het zuivel. Een geitenkaas met een stevige structuur.

Chevretta Excellent Truffel – Brons

Deze zachte geitenkaas is nog veel zachter en romiger dan je gewend bent van de Chevretta geitenkazen. Dit komt door de speciale receptuur van deze zachte geitenkaas. De toevoeging van de Italiaanse zwarte truffel, maakt deze kaas een luxe delicatesse!

Ben je benieuwd naar deze kazen? Neem gerust contact met ons op, dan vertellen wij je alles over deze Award-winnaars.

Contactformulier