Oostenrijkse rode wijn

De Nittnaus Selection Pinot Noir is een rode wijn met een geur van kersen en frambozen. Ook ruik je ietwat aardsheid met hele vriendelijke mokka daaroverheen. De smaak van deze Oostenrijkse rode wijn is heerlijk fruitig dankzij het rode bosfruit. Je kunt deze wijn goed drinken bij wat zwaardere gerechten. Bijvoorbeeld een geroostserde parelhoen samen met een Hollandse rode kool. Maar deze wijn is ook een genot op zichzelf of zelfs met een paar stukjes goede donkere chocolade.

De gebroeders Hans en Andreas Nittnaus runnen het bedrijf Wijnmakerij Gebrüder Nittnaus sinds 2019. De familie bezit al meer dan 300 jaar de wijngaarden in Gols, Burgenland in Oostenrijk. Er heerst hier een uniek warm klimaat rond de Neusiedler See en de vruchtbare bodems creëren perfecte omstandigheden voor het brede assortiment hoogwaardige wijnen.

Wijn & spijs combinatie! Bij deze wijn past de Franse kaas: Morbier au lait Cru heel goed. Het pittige karakter (door de natuurkorst) van de Morbier past heel goed bij de lichte kruidigheid van de rode wijn. Bekijk hier de ‘Wijn & spijs vlog‘ van Treur kaas en Delta Wines.

Productinformatie

Alcoholpercentage

13%

Druivensoort

Pinot Noir

Land

Oostenrijk

Artikelnummer

500422

Andere producten in de categorie Wijnen