Zomerse borrelplank

Wil je graag lekker borrelen thuis met een heerlijke goedgevulde borrelplank, maar weet je niet zo goed wat je erop moet leggen? Met deze tips creëer jij de ideale zomerse borrelplank voor jezelf en jouw gezelschap!

Zorg ervoor dat de borrelplank lekker kleurrijk is! Je kunt hem vullen met verschillende producten, zoals kaas, groenten, fruit, dips en garnituur. Ook kun je er nog lekkere hapjes aan toevoegen.

Hollandse Kaas

Allereerst beginnen we met het belangrijkste onderdeel van de borrelplank, namelijk kaas! Een zomerse borrelplank willen we niet te donker en te ‘zwaar’ maken, daarom kiezen we voor lichte kazen. Met lichte kazen bedoelen we kazen die niet te zwaar op de maag liggen, maar ook licht van kleur zijn. Geitenkaas mag dus niet ontbreken op deze zomerse borrelplank. Leg een jonge en een wat oudere geitenkaas op de plank voor de variatie. Wil je wat exclusiever gaan? Kies dan voor de Villa Chèvre Truffo, dit is geitenkaas met truffel en bijvoorbeeld de geitengatenkaas Mèkkertaler.

Naast geitenkaas is koekaas ook een must op de kaasplank. Een milde variant is het lekkerst in de zomer, dus ga voor een niet te oude kaas. Kies bijvoorbeeld voor de Biostee Jonge Blom. Dit is een frisse kaas met een zachte kaas en een heerlijk smeuïge structuur.

Kruidenkaasjes doen het erg goed bij een zomerse borrel. Deze zijn namelijk fris van smaak, kruidig, maar ook qua kleur passen ze er mooi bij. Waan je in Frankrijk met de Villa Provence. Dit is een frisse groene kaas met tijm en rozemarijn, maar ook de Villa Jardin met frisse tuinkruiden is een topper in de zomermaanden.

Buitenlandse kaas

Als buitenlandse frisse kaasjes kun je het beste gaan voor een witte korstkaas of een gewassen rodekorstkaas. Neem bijvoorbeeld de Saint Albray. Dit is een mooi kaasje met een rood/oranje korst en heeft de vorm van een bloem. De smaak van dit kaasje is fruitig. Als witte korstkaas is de milde Tomme Blanche een lekkere en frisse optie. Ook de Delice de Bourgogne is zacht van smaak. Ga je voor een iets meer uitgesproken smaak? Kies dan de Cambozola. Een bijzondere combinatie van blauwaderkaas met een eetbare witte korst.

Groenten en fruit

Om de borrelplank lekker fris en kleurrijk te maken, voeg je cherrytomaatjes toe. Het liefst de gele en de rode, want dat oogt het mooist! Daarnaast kun je komkommer en reepjes gele en rode paprika erbij leggen. Mooie rode aardbeitjes, witte druiven en tot slot een paar passievruchten maken de borrelplank helemaal af.

Tapas en dips

Naast kaas is het ook erg lekker om olijven erbij te leggen. Leg de olijven in een schaaltje en serveer met wat cocktailprikkertjes. Ga voor de zoete olijven als je de smaak neutraal wilt houden of voor bijvoorbeeld pesto olijven voor een meer uitgesproken smaak! Serveer er vooral ook lekkere dips bij, zodat je de paprika en dipstokjes lekker kunt dippen. De lekkerste zomerdips zijn toch wel de Ensalada tomaat en de Ensalada Pesto Oude kaas. Maar ook de Mack Cheese dip is een aanrader voor je kaasplank.

Wil je nog meer inspiratie voor zomerse borrelhapjes? Bekijk dan ook eens onze receptenpagina. Daar staan heerlijke gerechten voor de lekkerste (zomerse) borrels!