Kaas boordevol vitamines

Graskaas is gemaakt van de melk van koeien die na de winter weer buiten komen. Het eerste melk bevat nog bestanddelen van het voer wat ze kregen toen ze binnen stonden, daarom gaat het erom dat de eerste week de melk van de koe niet wordt gebruikt voor graskaas. Vervolgens zijn de eerste graskazen na 28 dagen klaar voor consumptie. De kaas krijgt zijn smaak doordat de melk van het eerste overwinterde gras zachtere melkvetten bevat. Ook bevatten de punten van het verse gras meer voedingsstoffen en vitaminen. Dit maakt de kaas smeuïger en veel zachter dan gewone kaas. Hoewel de kaas smeuïger en zachter smaakt, is deze niet vetter dan normaal.

Graskaas is een seizoensproduct. Dit is verkrijgbaar in de periode mei/juni. Officieel is de echte graskaas vier weken beschikbaar. Dit heeft wederom te maken met het eerste wintergras. Als de boer heeft gemaaid is het eerstvolgende gras minder “vet” als het overwinterde gras. Natuurlijk eten de koeien nog steeds gras en zijn die melkvetten zachter dan wanneer ze hooi en kuil eten, maar niets is te vergelijken met het eerste gras.

De weidemelk voor de Boerderij Graskaas wordt kort verhit (gethermiseerd). Het is een bijzonder zachte en romige kaas boordevol vitaminen. Na 5 weken rijping is die optimaal!

Productinformatie

Ingrediënten

Gethermiseerde koemelk (NL) zout, zuursel, dierlijk stremsel, conserveermiddel E251

Allergenen

Koemelkeiwit, lactose

Vetgehalte

50+

Formaat

12 en 16 kg

Artikelnummer

360103/361103

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie
1512 kJ / 364 Kcal
Eiwit
23,0 g
Koolhydraten
0 g
Waarvan suikers
0 g
Totaal vet
30,0 g
Verzadigd vet
19,0 g
Enkelvoudig onverzadigd vet
6,5 g
Meervoudig onverzadigd vet
0,8 g
Cholesterol
80 mg
Zout
1,6 g