Familiebedrijf in Ouddorp

De Mèkkerstee is een familiebedrijf en bestaat vanaf 2001. Piet den Hertog is toen een zorgboerderij gestart met 75 geiten, een kleine stal en een kaasmakerij, voor het maken van geitenkaas. Inmiddels staat er een grote stal met circa 650 geiten en is er een professionele en uitgebreide kaasmakerij te vinden met een grote productieruimte en machines. Er werken ongeveer 65 medewerkers die ze dagbesteding bieden in het restaurant, de stal en de kaasmakerij.

Hoge kwaliteit geitenkaas

Onze geiten krijgen de beste zorg. Dagelijks worden ze voorzien van hoogwaardige, biologische voeding en ze worden echt letterlijk in de watten gelegd. Dit resulteert in ongeveer 3 liter heerlijke biologische verse melk per geit per dag. Van deze melk wordt er geitenkaas gemaakt. Onze geitenkaas is van zeer hoge kwaliteit. Deze wordt gemaakt volgens eigen receptuur en is daardoor uniek in zijn soort. Dit heeft verschillende prijzen opgeleverd, zowel nationaal als internationaal!

Dagje uit

Ze hanteren ruime openingstijden en gratis toegang. Iedereen is welkom! Ga eens hun geiten bewonderen, kijken hoe de kaas gemaakt wordt of ga een lekker ijsje van geitenmelk, appeltaart of een pannenkoek eten in het restaurant. Ze voldoen aan strenge hygiëne eisen, want ze zijn FSSC 22.000 en Skal (bio) gecertificeerd, dus de kaasmakerij kan alleen van achter glas bekeken worden. De geitenkaas van De Mèkkerstee is uniek en heeft een heel smeuïg en romig karakter.

De kazen die De Mèkkerstee voor ons maakt, zijn alle kazen van onze merken: Happy Mrs. Jersey, Biostee en Mèkkerstee. Ook de kruidenvarianten van Chevretta geitenkaas worden gemaakt op deze zorgboerderij.

Voor meer informatie, neem een kijkje op de website van De Mèkkerstee.