Kaasboerderij Verweij

De kaasboerderij Verweij in Polsbroek wordt gerund door drie broers en hun vrouwen. Cock en Wilma, Pieter en Lisette en Jaco en Annemarie. Ook zijn er nog circa 7 werknemers in dienst. Cock is verantwoordelijk voor de algemene zaken en de veehouderij. Pieter werkt in de kaasmakerij en Jaco neemt het technische gedeelte voor zijn rekening.

Familiebedrijf

In 2009 hebben de drie broers het bedrijf overgenomen van hun ouders. Wel zijn hun ouders nog steeds betrokken bij het bedrijf. Ze blijven op de achtergrond, maar denken graag mee. Het is een echt familiebedrijf, want bij drukte springen er regelmatig familieleden bij. Iedereen heeft hart voor de zaak, wat maakt dat de betrokkenheid groot is. De communicatielijnen zijn kort, waardoor ze flexibel en innovatief kunnen werken. Het doel van de hele familie is gelijk: Echte, lekkere kaas van de boerderij maken!

Veehouderij en kaasmakerij

De veestapel van familie Verweij bestaat uit ruim 400 melkkoeien. Hiervan worden er dagelijks 380 gemolken. Zodra het kan lopen de koeien (overdag en met mooi weer) lekker in de wei. Iedere dag wordt de melk van hun koeien verwerkt tot heerlijke kaas. Sinds 2009 is de kaasmakerij compleet vernieuwd naar de normen en eisen van deze tijd. Op deze manier kunnen ze de kwaliteit en continuïteit van de kaas verhogen. Gemiddeld gaat er jaarlijks 4 miljoen liter melk de kaasbak in.

De kazen die familie Verweij voor ons maakt, zijn Oudelandse Boerderijkaas Zacht XL en de kruidenkazen: Villa Verde, Villa Rosso, Villa Truffo, Villa Truffo Affinato, Villa Segreto, Villa Fumé, Villa Chili Fumé en het seizoenskaasje Villa Asperge.

Wil je meer weten over deze kaasmakers? Lees alles over dit mooie bedrijf op hun website!