We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Een leerzame klantendag bij de Mèkkerstee en Jerseyhoeve!

woensdag 14 september 2016

Een groep van 30 klanten heeft op maandag 12 september 2016 deelgenomen aan de klantendag 2016. Een inspirerende dag bij de Mèkkerstee en Jerseyhoeve! 

Onder het genot van een kopje koffie en een heerlijk stuk appeltaart, werd er verteld door Piet den Hertog van de Mèkkerstee wat zij zoal doen. De Mèkkerstee is een zorgboerderij, waar mensen werken met psychosociale of psychische problemen. In 2001 is de Mèkkerstee begonnen met 75 geiten, tegenwoordig zijn dit er circa 650. Van de melk van deze geiten wordt er op deze boerderij biologische geitenkaas en ijs gemaakt. 

Piet den Hertog nam vervolgens de groep mee voor een rondleiding over de boerderij. De Landwinkel werd bekeken, de kaasmakerij, de geitenstallen en de kaasopslag. 

Na een overheerlijke lunch mocht de hele groep plaatsnemen in de huifkar die door een trekker gereden werd. Deze huifkar werd door het natuurgebied in Ouddorp geleid waar de jersey koeien in de weiden staan te grazen! Een prachtig gezicht. De tocht vervolgde zich naar de jersey koeienstallen van Piet Breen. 

Aangekomen bij Piet Breen kreeg de hele groep uitleg van hem over de jersey koeien en over het melken van de koeien. Ook  was er nog tijd om met de kleine jersey kalfjes te knuffelen. Vervolgens mocht iedereen weer in de huifkar stappen en keerden we terug naar de Mèkkerstee. 

Het was een inspirerende en leerzame dag, waar we iedereen heel hartelijk voor willen bedanken!