We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Fonduen met de Oudelandse Boeren Zacht XL

Heerlijke fondue voor 4 personen.

Ingrediënten:
2 1/2 - 3 deciliter volle melk
600 gram Oudelandse Boeren Zacht XL, grof geraspt
2-3 theelepels maïzena
3 eetlepels jonge jenever of kirsch
(zonder alcohol kan natuurlijk ook!)
zout, peper en nootmuskaat

Bereidingswijze:
Verwarm de melk en roer in gedeelten de kaas erdoor. Blijf roeren en laat de Boeren Zacht XL op zacht vuur smelten (roer met een houten lepel in de vorm van een acht). Roer de maïzena los met de jenever en voeg dit aan het gesmolten kaasmengsel toe. Breng de fondue op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Houd de fondue warm op een rechaud.

Tip: Serveer bij de fondue: reepjes brood, krokante soepstengels, in de schil gekookte krielaardappelen, plakjes venkel, roosjes broccoli, groene asperges, partjes peer, plakjes rauwe ham.