We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Twisca schapenkaastaart met verse kruiden

recepten
recepten

Een heerlijk buffet voor 8 personen.
Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten
ca. 7 plakjes bladerdeeg
500 gr Twisca schapenkaas
40 gr boter
40 gr meel
6 eieren
witte wijn
melk
bosjes fijngehakte bieslook
1 bosje fijngehakte peterselie
3 teentjes knoflook uit de knijper
zout, peper en nootmuskaat
1 tl vet voor de vorm
2 eidooiers met een beetje water aangelengd
1 tl koriander
1 tl komijn
1 tl kardemon

Voorbereiding
De oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze
Het bladerdeeg laten ontdooien en telkens 2 lapjes ter grootte van een ronde soufflevorm uitrollen. De schapenkaas verbrokkelen. De boter in een pan verhitten en het meel erin lichtjes bruinen. Onder voortdurend roeren witte wijn en melk toevoegen, even aan de kook laten komen, van het vuur nemen en de schapenkaas toevoegen. De eieren en de kruiden erdoor roeren. Het mengsel met knoflook, zout en peper en nootmuskaat op smaak brengen. In de ingevette soufflevorm afwisselend een laag bladerdeeg leggen en een laagje kaassaus gieten. De bovenste laag bladerdeeg met een eidooier bestrijken en met de kruiden bestrooien. Zet nu de schapenkaastaart in de oven en laat deze ongeveer 30 minuten bakken.