We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Witlof met ham en Weydelijner uit de oven

recepten
recepten

Een heerlijk hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrëdiënten:
800 g aardappelen
2 el olijfolie
4 struikjes witlof
1 dl witte wijn of ontvette bouillon
8 plakjes Coburgham
200 g kleine champignons gehalveerd
250 g Weydelijner zonder korst
zout en peper

Voorbereiding:
Kook de aardappelen in de schil bijna gaar. Kook ook de witlofstruikjes bijna gaar. Verwarm de oven op 200 graden celsius. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

Bereidingswijze:
Leg de aardappelschijfjes hier dakpansgewijs en in lagen hierin. Strooi over iedere laag wat peper. Schenk de bouillon hierover heen. Halveer de witlof en wikkel om elke struikje een plakje ham. Zet de schotel 10 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen bak de champignons in de overige olijfolie. Verdeel de champignons over de schotel en doe de kaas in blokjes gesneden eroverheen.