We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Pastagratin met Oudelandse Boeren

Pasta voor 4 personen.

Ingrediënten:
300 g penne (pasta)
zout en peper
4 lente-uitjes, in dunne ringen
30 g boerenroomboter
1 kleine courgette, ongeschild, in reepjes
3 el fijngesneden (blad)peterselie
1 tl mosterd
1 - 1 1/2 dl slagroom
200 g geraspte Oudelandse Boeren

Bereidingswijze
Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Bak de lente-ui circa 1 min. in de boter. Voeg de courgette toe en bak deze 3 min. mee. Roer de peterselie en mosterd erdoor en breng op smaak met zout en peper. Meng de uitgelekte pasta met het courgettemengsel, de slagroom en 100 g Oudelandse Boeren. Schep dit mengsel in 4 eenpersoons gratinschaaltjes. Strooi er nog 100 g Oudelandse Boeren over en bak de gratins 15-20 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 225ºC tot de bovenkant goudgeel is.