We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Twisca ovenschotel met gehakt en aardappels

Een heerlijke ovenschotel voor 4 personen.

Ingrediënten
200 gr Twisca schapenkaas
600 gr rundergehakt
800 gr aardappelen
1,5 dl hete melk
2 uien
2 rode paprika´s
3 teentjes knoflook
300 gr courgette
60 gr boter
0,2 gram saffraandraadjes
Verse tijm, zout, peper, nootmuskaat en chilipoeder

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze
Kook de aardappels in 20-25 minuten gaar. Giet ze af. Pureer de aardappels en meng er melk, de helft van de boter zout, noot­muskaat en saffraan door. Pel de uien en knoflook en snipper beide fijn. Braad het gehakt in een pan rul zonder vet te gebruiken (als dat lukt anders beetje toevoegen). Fruit ui en knoflook korte tijd mee. Snijd de courgette in blokjes en bak ze kort met het gehakt mee. Snijd de paprika s in reepjes en voeg ze eveneens aan het gehakt toe. Snijd de schapenkaas in blokjes en roer deze door het mengsel. Breng het op smaak met zout, peper, chilipoeder en tijm. Schep de mix van groenten en gehakt in een ingevette ovenschaal en druk de mix met een lepel iets aan. Verdeel de aardappelpuree hierover en leg de resterende klontjes boter op de puree. Schuif de schaal op het rooster voor ca. 160 45 minuten de oven in.