We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen.Meer informatie
EngelsDuitsFrans

Weydelijner kaassalade

recepten
recepten

Heerlijke kaassalade voor 4 personen.

Ingrediënten:
500 gr Weydelijner Rijp Aroma
2 uien
komkommer
4 tomaten
klein blikje doperwtjes
300 gr boterhamworst in dikke plakken
1 dl yoghurt
2 hardgekookte eieren
1 bekertje zure room,
4 eetlepels zonnebloemolie
1 uitgeperst teentje knoflook of wat knoflookpoeder
snufje zout en peper

Bereidingswijze:
Maak de uien schoon en snij ze in dunne ringen. Was de komkom­mer en snij hem in blokjes. Ontvel de tomaten en snij ze klein. Laat de doperwtjes uitlekken. Snij de Weydelijner Rijp Aroma en de boterhamworst in blokjes. Vermeng de yoghurt met de zure room, de olie, de knoflook en breng dit op smaak met zout en peper. Doe de uien, komkommer, tomaat, en doperwtjes in een schaal. Vermeng alles en roer de saus erdoor. Laat de salade een half uur op kamertemperatuur rusten en garneer deze voor het opdienen met de gepelde en in plakken gesneden eieren. Daarna kunt u genieten van deze heerlijke kaassalade.