Familiebedrijf de Vos

Theo de Vos heeft samen met zijn twee broers in de begin jaren tachtig de boerderij in Lopik overgenomen van zijn ouders. Zijn vader molk altijd de koeien en zijn moeder bereidde de kaas. Theo heeft dan ook het vak van kaasmaken van zijn moeder geleerd.

Rolverdeling

De rolverdeling vandaag de dag staat ook vast. Broer Piet zorgt voor de koeien. Deze 120 koeien zorgen dagelijks voor de verse melk, het hoofdingrediënt van de heerlijke boerenkazen. Broer Hans neemt de mechanisatie en de varkens voor zijn rekening en Theo draagt zorg voor de kaasmakerij en de boekhouding. Het is een echt familiebedrijf, want als Theo er niet is, dan worden zijn taken overgenomen door zijn schoonzus of zijn jongste zusje.

Boerenkaas met kruiden

De kaas die gemaakt wordt door familie de Vos zijn de lekkerste boerenkazen met toevoegingen. Het maken van deze boeren kruidenkazen is echt een vak apart. De kruiden worden eerst voorgekookt. Het is belangrijk dat de gedroogde kruiden verzadigd zijn met water, anders zouden ze het vocht onttrekken aan de kaas, terwijl boerenkaas juist zo lekker smeuïg moet zijn!

De kruidenkazen die door familie de Vos worden gemaakt, zijn: Villa Nella, Villa Rosa, Villa Picanto, Villa Korinthos, Villa Cumin, Villa Ortica en Villa Moutarde.